After School Sector 3

15 octombrie 2021 iKids

After School Sector 3

After School Bucuresti

i-Kids After School Sector 3 – La Multi Ani!

Un an de bucurie, un an de i-Kids!

Ce am făcut într-un an?

Peste 40 de copii au trecut prin programele noastre, cursuri, summer school, after school sau tabere. Ne-am șlefuit oferta educațională pentru a răspunde nevoilor copiilor și părinților. i-Kids After School – ne-am concentrat pe dezvoltarea funcțiilor executive ale copiilor noștri atât de necesare în aceste momente.

Fie că sunt la școală fizic, fie că sunt la ore online, copiii noștri au nevoie să învețe să fie organizați, să-și  planifice temele, să-și organizeze timpul, să învețe flexibilitatea și controlul emoțiilor, toate acestea le învățăm la i-Kids After School, zi de zi.

After School Bucuresti Sector 3 Pantelimon

Dar cum alegi un program after school potrivit  pentru copilul tau?

  • Echipa de cadre didactice

Noi credem ca cel mai important criteriu atunci cand alegi un after school este echipa de cadre didactice. Procesul educational se continua dupa scoala iar expunerea copiilor la activitatile educationale sau recreative dupa scoala aduce multa valoare atunci cand invatatorii, profesorii colaboratori si ingrijitorii sunt calificati si au competente specifice personalului didactic si non didactic.

Unii parinti prefera ca la after school si la scoala sa fie acelasi invatator, care sa il cunoasca si sa ii stie in ansamblu toata activitatea copilului. Pe de alta parte, sunt si parinti care prefera la after school alt invatator care sa completeze procesul educativ inceput la clasa.

Oricare varianta ai alege-o, after school-ul trebuie sa-ti ofere un feedback cat mai obiectiv asupra evolutiei copilului tau si o comunicare cat mai deschisa si facila cu echipa de cadre didactice.

  • Spatiul si confortul aferent

Un alt criteriu in alegerea unui after school este spatiul. Alege o cladire care are salile cat mai luminoase si mai aerisite, cu spatiu suficient de mare pentru a permite copiilor sa stea pe scaun atunci cand isi fac temele sau anumite cursuri, dar sa se si poata relaxa pe fotolii, perne sau pufuri.

Copiii isi petrec o mare parte din timp in after school si acest timp trebuie sa fie folosit atat studiind cat si jucandu-se  si relaxandu-se. Spatiile de care mai trebuie sa tii cont sunt: sala de mese si baile. Cat sunt de accesibile si de curate sunt criteriile cele mai importante atunci cand te decizi.

  • Relaxare in aer liber

Un alt spatiu important este curtea exterioara. Iti doresti pentru copilul tau sa petreaca cat mai mult timp in exterior si pentru asta ar fi bine ca after school-ul ales sa detina o curte generoasa sau sa fie in proximitatea unui parc.

  • Activitati extrascolare

Un alt criteriu pe care sa-l ai in vedere sunt activitatile extrascolare. Fie ca este vorba despre cursurile optionale, cum ar fi limbi straine, arte, sporturi, fie ca este vorba despre activitatile educationale organizate de catre after school, scopul unei astfel de institutii este de a completa informatiile invatate la scoala.

Este foarte important ca programul sa cuprinda atat perioade de joaca si relaxare, cat si perioade de studiu sau completare a informatiilor invatate la scoala.  Cere informatii despre tipul activitatilor desfasurate in afara programului de teme si a programului zilnic.

  • Programul de studiu dar si de vacanta

O alta informatie pe care este bine sa o ai atunci cand alegi after school-ul este daca pe durata vacantelor copiilor este deschis si in ce program functioneaza.

Ar fi bine sa alegi un after school care este deschis in perioadele de vacanta si care acopera programul tau de lucru si in acelasi timp ofera copiilor un program special pe timp de vacante.

  • Proximitatea

Un alt criteriu de luat in calcul atunci cand alegi after school-ul pentru copil este distanta fata de scoala/casa. Imagineaza-ti ca esti nevoit sa traversezi orasul in aglomeratia urbana, in loc sa-ti petreci acest timp impreuna cu familia in linistea caminului vostru.

  • Oferta financiara

Nu in ultimul rand, costul este de luat in calcul. Cere informatii despre costul programului de after school si a activitatilor optionale.

Daca ai de completat aceasta lista, cu alte criterii la care nu ne-am gandit, te invitam sa ne contactezi sau sa ne lasi un comentariu.

, , , , , , , , , , ,